ÇİTRADURGA: Birincil ve yüksek katılımı okuldaki öğretmenler Bir zincir pazarlama ağında, civarda bir şirket ortaya çıktı. Öğretmenlerin okul saatlerinde dersleri atladıkları ve özel işlerle uğraştıkları ortaya çıktı.
Sınıflar düzenli olarak etkilendiğinden, eğitim departmanı bazı öğretmenler hakkında çok sayıda şikayet aldı. Bir departman soruşturması yürüttü ve zincir pazarlamaya karıştıkları iddiasıyla sekiz öğretmeni görevden aldı.
Chitradurga halk eğitimi müdür yardımcısı Ravishankar Reddi TOI, Chitradurga’dan Mallikarjun olarak tanımlanan bir kişinin, bölgedeki birçok ilkokul ve ortaokul öğretmeninin işlerini ihmal ettiğini ve Modicare zinciri pazarlama ağı faaliyetlerine karıştığını iddia ederek eğitim departmanına şikayette bulunduğunu söyledi.
Öğretmenler, okul saatlerinde halkın ilgisini çekerek ağ oluşturma etkinliklerinden para kazanmak için görüntülü arama uygulamalarını kullandı. Reddi, birçok öğretmenin dersleri gerektiği gibi takip etmemesi ve kendi okullarındaki müfredatı tamamlamaya odaklanmaması nedeniyle, özel meselelerle ilgilenmelerinin çocukların geleceğini de mahvettiğini söyledi.
Memur, “Mallikarjun, ağ pazarlamasına katılan öğretmenlere dair bazı kanıtlar da gönderdi. Şikayetlerine dayanarak, açıklama almak için geçen yıl 29 Haziran’da bazı öğretmenleri bilgilendirdik” dedi.
“Karnataka Kamu Hizmeti (Sınıflandırma, Kontrol ve Temyiz) CCA Kuralları 1957 ve Karnataka Eyaleti Kamu Hizmeti Davranış Kuralları uyarınca, öğretmenler de dahil olmak üzere Devlet çalışanlarının diğer özel meselelerle ilgilenmesine izin verilmez ve bu bir suç olarak kabul edilir. DDPI, 16 öğretmenin tamamıyla ortak bir anket gerçekleştirdi ve işlemlerini, bilançolarını, e-postalarını ve diğer belgelerini doğruladı” dedi.
“16 öğretmenden 8’i ek gelirlerini belgelendirip süre istediler, 8 öğretmen ise raporumuza hiçbir şekilde yanıt vermeyerek ek gelirleri ile ilgili gerekli belgeleri vermediler. Kuralları çiğneyerek özel meseleler. Bu nedenle soruşturma süresince onları askıya aldık. Tüm öğretmenler sorgulanacak ve daha fazla işlem yapacağız” dedi.
Görevden uzaklaştırılan öğretmenler şunlardır: Ravikumar, yardımcı öğretmen, Devlet Kshetra Modeli Kıdemli İlkokulu, Holalkere kasabası, Srinivas, Govt yüksek ilkokulu, Ramagiri, Holalkere taluk, Siddamma, yüksek ilkokulu, Guilalu, Hiriyur taluk, Indrani, ilkokul, Palavvanhalli , Shivakumar, Devlet Ortaokulu, Doddalaghatta, Shailaja, Yüksek İlköğretim Okulu, Hindaskatti, Manjula Srinivas ve Rangappa, İlköğretim Okulu, Paramenahalli.