– Kongre partinin 2023 meclis seçimleri için aday listesinin Aralık 2022’de açıklanması planlanıyordu. Ancak iç isyan tehdidi nedeniyle bunu üç ay sonra açıklamayı seçti. Buna rağmen Haveri Kongresi’nde isyan faaliyetleri fark edildi.
Hangal’da yedi kez milletvekili olan Manohar Tahsildar, Byadagi’de SR Patil ve Haveri’de Kongre Bölgesi Başkanı MM Hiremath, kongre adaylarına karşı savaşmaya hazırlanıyor. Devlet liderleri isyancıları ikna etmeye çalışırken, bu durum parti için bir baş ağrısı haline geldi.
Kaynaklara göre, kongre bölgesi başkanı MM Hiremath, Beda Jangama altında planlanmış bir kast sertifikasına sahip ve Haveri rezervinin montaj bölümü için güçlü bir adaydı. Hiremath kongre üyeliği için başvurdu, ancak eski bakan Rudrappa Lamani meclis segmenti için parti adayı ilan edildi. Buna kızan Hiremath, Pazartesi günü partinin birincil üyeliğinden ve ayrıca bölge başkanlığı görevinden istifa etti ve takipçilerinin çoğu partiden ayrılacak. Haveri montaj segmentinden bağımsız bir aday olarak rekabet edebileceği söyleniyor.
Byadagi’de SR Patil, 2018 anketinde BJP’den Virupakshappa Ballari’ye karşı kaybettiği için Kongre bileti için güçlü bir adaydı. Ancak Kongre bu kez eski bakan Basavaraj Shivannavar’ın dilekçesini kabul etti. Patil, Shivannavar’ı 2018 parlamento seçimleri sırasında parti karşıtı faaliyetlerde bulunmakla suçladığı için buna kızgın.
SR Patil, “Bu sefer de bir parti bileti almayı umuyordum ama olmadı. Gelecekteki hareket tarzım hakkında takipçilerim ile konuştuktan kısa bir süre sonra karar vereceğim,” diye açıklıyor SR Patil.
Hangal’da, görevdeki MLA Srinivas Mane bir kongre bileti almayı başarırken, başka bir güçlü aday ve eski bakan Manohar Tahsildar açık isyan faaliyetlerine başladı. Yedi kez yasa koyucu muhtemelen JD(S)’e katılacak ve Hangal’da Mane ile karşılaşacak.
“Bu benim son seçimim ve parti liderlerinden bana son bir şans vermelerini istedim. Ben de 2018 ve 2021 ara seçimlerinde bileti kaçırdım. Parti liderleri Hangal bileti için yerel adayları değerlendirmedi. Beni kandırdılar.” Kongre liderleri, parti liderleriyle tekrar görüşeceğim ve 30 Mart’ta bir karar vereceğim” dedi Mahohar Tahsildar.
Ranebennur ve Hirekeruru’da birçok Kongre adayı, partinin Ranebennur’dan Prakash Koliwad ve Hirekerur’dan UB Banakar’ı seçme kararına kızgın. Kongre için tek iyi haber, eski milletvekili Manjunath Kunnur’un Pazartesi günü başbakanın toplantı bölümünde Kongre’ye dönmesi.