28 meslek grubu nedir?

ForAhmed

Global Mod
Global Mod
28 meslek grubu nedir?

28 meslek grubu uluslararası standartlar ile tanımlanmış, uluslararası olarak kabul görmüş 28 meslek grubudur. Bu meslek grupları, kariyer ve meslek seçimi yapmak isteyen herkes için faydalı bir araç olarak kullanılmaktadır. Bu 28 meslek grubu, meslekleri kategorize etmek ve karşılaştırmak için bir referans aracı olarak kullanılır.

Genel Bakış

28 Meslek Grubu, insanların kariyer ve meslek seçimi yaparken kullandıkları bir referans sistemidir. Sistem, meslekleri kategorize etmek için kullanılan 8 genel kategoriden oluşmaktadır. Her grubun altında, meslekleri daha da küçük kategorilere ayırmak için daha detaylı bir sınıflandırma sistemi vardır. Böylece, insanlar kendilerine uygun meslekleri daha kolay bulabilmektedir.

8 Genel Kategori

1. İşletme, Yönetim ve Finans: İşletme ve yönetim, finans ve mali konularla ilgili meslekler içerir.

2. Teknoloji ve İletişim: Teknolojik ve iletişim alanlarıyla ilgili meslekleri kapsar.

3. Sağlık ve Sosyal Hizmet: Sağlık ve sosyal hizmetler alanındaki meslekleri kapsar.

4. Eğitim ve Sınıf Öğretmenliği: Eğitim alanındaki meslekleri, okul öğretmenliği mesleklerini kapsar.

5. Sanat ve Tasarım: Sanat ve tasarım alanındaki meslekleri kapsar.

6. Turizm ve Hizmet Sektörü: Turizm ve hizmet sektöründe çalışan meslekleri kapsar.

7. Güvenlik ve Ulaşım: Güvenlik ve ulaşım alanlarıyla ilgili meslekleri kapsar.

8. Çevre ve İç Mekan: Çevre ile ilgili meslekleri, iç mekan tasarımı mesleklerini kapsar.

Kategorilerin Alt Başlıkları

Her kategoride, meslekleri daha da detaylı bir şekilde sınıflandırmak için daha küçük başlıklar kullanılır. İşletme, Yönetim ve Finans kategorisi altında, pazarlama, muhasebe, borsa, araştırma ve geliştirme meslekleri gibi bir dizi başlık bulunmaktadır. Teknoloji ve İletişim kategorisi altında bilgisayar teknolojisi, donanım, yazılım, yayıncılık, medya, radyo ve televizyon gibi bir dizi başlık bulunmaktadır.